Rabia's Official Diary
finally free from work pressure
22 December 2009


tepat jam 10.00 mlm di cCosway Setia INDAH . .,
bermula lah kata-kata dari seorang pekerja yang meminta agar diberhentikan kerja . ..
what ?
ulang lagi skalii . .

yess !

i admit that i request to quit from do that work . .

tak tahann lagi dah kerja kat situ . .

bayangkan lah , gaji tak seberapa . .cuma RM 14 sehari . ..

starting from 10.00 a.m sementara xde customer datangg...

10.00 a.m - bukak kedai . .sapu sampah, mop lantai . . lap brg drpd byk habukk . .

11.00 a.m - cuci tandas, lap stor, mop stor, basuh alas kaki setiap hari, bersihkan meeting room . .

12.00 p.m - failkan invois dan segala butir-butir yang ada . .

1.00 p.m sampai 2.00 ptg adalah masa rehat saya . .

3.00 ptg - lyn customer lagii, amek brg dalam stor ...

4.00 ptg - stok sampai . .angkat 50 ++ kotak mengandungi pelbagai barangan termasuk Bra,Pencuci tndas, rak almari, makanan , penjagaan rambut dan sebagaina . .

5.00 ptg - topup kan barang yg kurang . .amek brg2 dlm stor . .

6.30 ptg smpai 7.30 ptg - rehat lagii...(tapi, biasanya masuk awal because bini boss tuh cerewet . .)

8.00mlm - labelkan kod stok lalu menghafal brg2 dlm  katalog. .

serius, sampai skang lutut aku terasa lenguh - lenguh . .

bayangkan lah, stok untuk bra je dea letak atas skali . . dua kali ganda dr ketinggian aku kalau tak silap . .

nak tak nak, terpaksa lah aku panjat . . .

terpkir satu hari nnti kalau aku terjatuh, terseliuh ?

sapa nak tanggung .  .??

dah lah xde pakai punch kad ( aku akui kdg2 byk kbaikan bila tak pakai punch card) .

tapi, boss boleh menipu kitaa maa . . .

try to consider it . .

insurans lagi lah takde . .

even, nazurah yang keje dekat kedai buku pon takde sampai nk letak stok kat atas-atas. .

paling menyampah kalau ada customer cerewet !

dah try sampai 6 kali bra dekat fitting room pon masih takde yg sesuai . .

habis semua kotak bra dalam stok bersepah ! (kena marahh lagii ! )

dah la banyak cup .

ditambah lagi banyak saiz dan kod yang memeningkan . .

terpaksa lah rujuk katalog . .

aduhaii . .

nama pon budak baru kan, mesti lah buat kerja lembap . . .

tgk buku pon, tak tao bra muka surat berapa..

takde sapa nak tlg ajar. .

katalog dah lah cecah 60++ lebih !

sakitt hatii sioottt !

nekad arini nak berhenti, lalu impian tercapai . .


noww, rest for a while . .

free from work pressure . .

waiting for a new yearr. . .

come on babehh ! . I tunggu dengan ghairah like sooo horny.

muahahahahhahaahaa






































hello eveyone. this is my diary . sorry for no longer update the blog , too much busy with her life in university . No ripping, spamming, bitching, copying or what so ever that forbidden in my blog. I ban you if I see you copying or stealing anything from here.If you claim this thing on your own.tell me nicely.I won't bite even though I have fangs :)
bold italic underlined strikeout


Entri lepas lepas

over the timee . . .
lagi kisah sindir, kisah menyayat hati ! (pulakk !...
dont judge a book by its cover
bla.. bla..bla . .
15hb DISEMBER 1992
beginning a new life.
finally . . .
wonderfull storryy. . .haha . .
this song for you . .yeah ! youu . . .
MAYBE this is the END of our stories . .