Rabia's Official Diary
i love youu lahhh .
28 March 2010

aduh !! 
sejak terkena penangan AF8 baru-baru ni , macam rasa sesuatu dah dalam hati ni . 

hahaha .

mean , jatuh hati kott pada salah seorang pelajar tersebut .

siapa diaa ??

hehe . 

of course lahh lelaki kann .

klu : bekas anggota kumpulan nasyid dan pelajar asasi kejuruteraan UIA .

panas jerkk baca 10 jwpan kepada soalan yang astro tanya kat diaa .

10 Jawapan Nakal S***ir


1. Jika anda menjadi juara Akademi Fantasia 8 (AF8), Siapakah orang pertama yang anda akan peluk dan apakah perkataan yang bakal diluahkan kepada orang tersebut? Mengapa?

Ayah dan ibu, saya amat merindui mereka dan saya berjaya kotakan janji saya terhadap mereka untuk menjadi juara AF8 kerana ini cita-cita dan matlamat saya sebelum menyertai ujibakat AF8.

2. Sekirannya anda diberi pilihan memilih pasangan hidup dikalangan bintang Akademi Fantasia, siapakah calon yang paling anda mahu jadikan dia isteri atau suami? Mengapa?

Heliza kerana dia mempunyai perwatakan yang sesuai untuk jadi seorang teman hidup yang baik kot.


(soalan panass uhh . haha , asal tak pilih aku jerkk ? nape pilih idola aku ? nape mesti diaa ? kahkah .)
3. Andaikata suatu hari anda terdampar di sebuah pulau dan ada hanya mempunyai satu orang saja untuk dihubungi. Siapakah orang tersebut? Mengapa?

Ibu, kerana ibu orang terpenting dalam penting saya dan sekurang-kurangnya jika saya tidak lagi berpeluang untuk bertemu keluarga saya dapat menyampaikan salam terakhir buat mereka.

4. Jika anda mahu mimpi yang indah, apakah mimpi yang anda mahukan setiap hari? Mengapa?

Mimpi bercinta dan menjalani hidup bersama Rianti Cartwright kerana saya amat meminati watak dan kecantikan beliau dalam filem Ayat-Ayat Cinta.

5. Apa yang akan anda lakukan dalam masa sehari sekiranya anda menerima wang tunai sebanyak RM100,000. Mengapa?

Beli motor atau kereta impian kerana saya pernah kehilangan motor kesayangan dan saya pasti akan berusha untuk memperolehinya semula.

6. Jika anda diberi peluang untuk temujanji dengan orang yang paling kacak atau pun cantik, apakah konsep kejutan yang anda akan lakukan? Mengapa?

Saya akan bawa beliau ke rumah kanak-kanak spastik dan di situ beliau boleh melihat dan bermuhasabah diri supaya timbul rasa insaf dan syukur bahawa Allah telah mengurniakan kepada beliau kelebihan dan keindahan rupa berbanding orang lain dan semoga beliau tidak lupa diri.

7. Andai kata anda diculik dan penculik tersebut meminta anda memiliah sama ada racun atau pun asid. Apa yang anda akan pilih? Mengapa?

Racun kerana saya lebih rela mati serta merta daripada mati diseksa scara perlahan-lahan.
8. Sekiranya ada nampak seorang lelaki memakai pakaian perempuan, apakah pandangan anda terhadap lelaki tersebut? Mengapa?

Jelik tetapi tidak menghukum kerana dia tidak meminta untuk dilahirkan sebegitu rupa. Mendoakan agar dia diberi petunjuk.

9. Jika seorang artis datang kepada anda dan mengatakan dia menghadapi masalah cinta. Sebagai doktor cinta, apakah nasihat anda sekiranya dia mahu anda menjadi pengganti kekasihnya?

Saya akan menasihati beliau agar tidak terburu-buru dalam memilih pasangan.  Cuba mengenal pasti dahulu latar belakang seseorang itu dan pastikan dia seorang yang baik dan sesuai untuk menjadi pasangan hidup beliau. Jika saya rasa dia seorang yang baik mungkin saya akan cuba menerima beliau sebagai sahabat sebagai permulaan.

10. Mungkinkah anda akan mengundur diri sekiranya anda tahu kerjaya sebagai artis tidak mendatangkan kebahagian selamanya buat diri anda? Mengapa?

Ya, kerana wang atau kemewahan tidak menjanjikan kebhagian duniawi dan ukhrawi. Yang penting kita gembira dan puas dalam mnjalani kehidupan seharian.

i love youu laahh ..walaupun hanya dapat melihatnya... tanpa boleh menyentuh...
Biarlah aku diANGGAP "SS"..
SS = syok sendiri! :P

hahaha .


dah tau kann nama dia ? 

HAHAHA .

kantoii !!


aku tahu , walaupun KEBANYAKAN remaja macam aku ni akan memilih dan meminati aliff , tapi aku tak kowt . 


hahaha .

aliff tu mcm geli2 aje .
kehkeh .

lagipun , aku rasa taste aku kurengg laa kepada laki-laki yang agak stylo niehh .

haha .

taste aku lebih terarah kpd yg beragama , dan of course ada rupa mcm shahir tuu.
hehe.

kalau iman senipis kulit bwang tuu , rasanya REJECT kot.
kahkah .

even , aku sendiri tak kuat agama . 
ada hati pulak tuh nak kahwin dngan org cm shahir tuu ,
hehe .

special tok korang yang membaca .
kahkah .hello eveyone. this is my diary . sorry for no longer update the blog , too much busy with her life in university . No ripping, spamming, bitching, copying or what so ever that forbidden in my blog. I ban you if I see you copying or stealing anything from here.If you claim this thing on your own.tell me nicely.I won't bite even though I have fangs :)
bold italic underlined strikeout


Entri lepas lepas

this song is dedicate for u .
alfatihah
the PLKN
fenin ! fenin !!
semacam nak beli , tapi ntah laa .
i wanna be like her !
keterujaan dan perpisahan
sapa yang tak nak minum slurpee slama 1 tahun ?
love it .
the sijil .